Citronfromage

Ingredienser til 4 personer

4 blade husblas

3 hele pasteuriserede æg
100 g sukker

revet skal af en økocitron
½ dl citronsaft
lidt vanilje
1/4 l piskefløde 38%

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden – gem lidt til pynt.

Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt husblassen i en skål i vandbad.

Bland husblassen med citronsaft og citronskal.
Rør det forsigtigt i æggesnapsen.
Vend forsigtigt flødeskum i blandingen med en dejskraber.

Hæld fromagen i en skål eller i portionsglas. Dæk til med låg eller lignende, så skorpen ikke bliver hård. Placer fromagen i køleskab i mindst 2 timer før servering.

Kommentar:

Opskriften er til den klassiske citronfromage. Faktisk er det Arla der har lavet den – men den er for god til ikke at kopiere. Man kan bruge appelsin i stedet for citron – men husk at appelsinen skal være økologisk.

Man kan fryse fromagen – hvis man ikke har tid, samme dag som den skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *