Havregrynssmåkager med tranebær

Ingredienser til ca. 100 småkager

2 dl. rapsolie
200 g finvalsede havregryn
1 dl. tørrede tranebær

250 g sukker
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker

2 æg

Fremgangsmåde:

Rapsolie og havregryn blandes og tranebærrene hakkes lidt og tilsættes. Bland sukker, hvedemel, bagepulver og vanillesukker og tilsæt det hele til havregrynsblandingen.

Æggene blandes i og det hele æltes godt.

Dejen sættes på bagepladen med to teskeer i små toppe (dejen flyder lidt ud når de bager).

Bages ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 8 min eller til de er gyldne.
Sæt småkagerne til afkøling på en rist og læg dem derefter i lufttætte glas, så de holder sig sprøde.

Kommentar:

Når man bruger rapsolie i stedet for smør sker det nogen gange at man ikke kan få dejen til at hænge sammen (temp. på olie). Hvis det sker kan man tilsætte lidt mere hvedemel.

Prøv at erstatte tranebær med syltet ingefær, stødt ingefær, citronskal og sesamfrø.

This Post Has 2 Comments

  1. Hej Janne.

    Håber alt vel hos jer. Jeg har bestemt mig for at afprøve din opskrift på havregrynssmåkager en af dagene. Jeg har en opskrift på havregrynssmåkager, men jeg er altid lydhør for nyt. Jeg er med i Heden 27 Søsterloge i Hernng.
    Vi skal om 3 uger have Julestueudvalgets aften med gæster, derfor har jeg tænkt mig at komme med småkager til denne aften. Skal rapsolien lige lunes eller ? Kan se at du skriver temp. Hvor varmt er det? Vil gerne gøre det helt rigtigt? Vi kan mailes ved.
    Hilsen
    Else Thorn

    1. Hej Else
      Dejligt at høre fra dig. Og jo, vi har det super.
      Mht. småkagerne så mener jeg at olien skal have almindelig stuetemperatur. Nogen sætter faktisk deres olier i køleskabet. Jeg håber at du får held med projektet.
      God fornøjelse.

      PS: Hvis jeg var dig ville jeg tilføje revet økologisk appelsinskal til dejen, så bliver de rigtig “julede”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *