Klidboller

nok til 12-14 boller

½ pk. gær (ca. 12g)
6 dl vand
2 tsk salt

2 dl hvedeklid
650 g hvedemel

Klid til topping

Fremgangsmåde:

Dag 1: Smuldr gæren i vandet og rør saltet i. Kom klid og mel i gærblandingen og rør dejen sammen med en ske. Dejen skal være klæg. Sæt dejen køligt eller i køleskab natten over.

Dag 2: Klat bollerne ud på en bageplade med en spiseske der er dyppet i koldt vand. Sæt bagepladen direkte i ovnen og tænd for varmluften. Bag dem ved 200 gr. i ca ½ time.

Klidboller er sunde og praktiske til picnickurven

Klidboller er sunde og praktiske til picnickurven

Kommentar:

Opskriften er kopieret fra Suveræn Sommer af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz fra Politikens Forlag. En rigtig god opskriftsbog som giver god inspiration til sommerens lette retter. Fik den i afskedsgave af en kollega da jeg blev ”arbejdsfri”.

Min alternative opskrift:

Mine ændringer af denne opskrift: Lav en dobbelt portion dej, men brug en sjat surdej og 1/3 pk. gær i stedet. Erstat lidt af vandet med Kefir og riv 2 små æbler i dejen.

Med en dobbelt portion kan der blive ca. 16 boller og 4 små brød.
Klip et kors i toppen af bollen, så den får en fin struktur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *