Marinerede rosenkål

Ingredienser til ca. 4 pers.

400 g rosenkål
10 soltørrede tomater

Marinade:

2 spsk. dijonsennep
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvins- eller æbleeddike
2 tsk. vand
1 tsk. tørret timian
½ tsk. salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog rosenkål i letsaltet vand i ca. 10 min. til de er møre. De kogte rosenkål drypper af i en si og afkøles.

De soltørrede tomater skæres eller klippes i små tern. Sennep, olivenolie, eddike, vand og krydderier piskes sammen til en marinade. Bland de soltørrede tomater i.
Rosenkålene vendes i marinaden og retten er klar til servering.

Kommentarer:

Der er mange muligheder for variationer af marinaden – man kunne f.eks. tilsætte hakket persille, purløg eller karse, det vil give god farve til retten.
Marinaden kan også bruges til andre grøntsager såsom gulerødder, pastinak eller små nye kartofler med skræl.

Husk at koge grøntsagerne til de er møre (men stadig har “bid”) inden de vendes i marinaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *