Orangemarmelade

Ingredienser til ca. 4 mellemstore glas

5 øko. tyndskallede appelsiner
1 øko. citron
7 dl. vand

ca. 450 g. øko. rørsukker
4 spsk. brun farin
1 tsk. citronsyre

2 tsk. rød Melatin

1 hætteglas Atamon

Fremgangsmåde:

Dag 1

Appelsiner og citron “vaskes”
udenpå og skæres i både og derefter i tynde skiver. Fjern eventuelle kerner fra frugterne.
Frugterne lægges i en gryde, overhældes med 7 dl. vand og stilles til næste dag.

Dag 2

Kog citrusmassen i gryden under låg i ca. 20 min.
Tilsæt ca. 450 g. rørsukker (afhænger lidt af appelsinernes sødme) og 4 spsk. brun farin (for at få en gylden farve og rund smag). Derefter tilsættes 1 tsk. citronsyre. Rør rundt og lad massen simre i ca. 30 min. uden låg (mindre varme)

Tilsæt 2 tsk. rød Melatin og kog massen op i 2. min.
Som konservering hældes et hætteglas Atamon i. Nu er marmeladen klar til at blive hældt på varme atamonskyllede glas.

Kommentarer:

Er man diabetiker kan man erstatte 300 g. af sukkermængden med sødemidlet SteviaSukker. (Læs om SteviaSukker på (Dansukkers hjemmeside).
Hvis man skal lave en større portion er hovedreglen at der skal benyttes ca. 1 l. vand pr. halve kilo frugt.

Man kan også erstatte lidt appelsin med grapefrugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *