skip to Main Content

Tærte med grønkål, fetaost og rød peber

Tærtedej/mørdej (nok til 2 stk.)

  • 400 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 125 g smør
  • 1,5 dl. god rapsolie
  • 1,5 dl. koldt vand

Æggemasse

  • 2 hele store æg
  • 2,5 dl. Skyr 0,2%
  • friskkværnet peber

Fyld

  • 1 tyk skive fetaost
  • 4 håndfulde grønkål
  • 1 rød peber
  • revet ost til toppen (vælg selv typen)

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr den i melet. Ælt olien i og saml dejen med det kolde vand – lidt efter lidt. Tag halvdelen af dejen fra og kom den i fryseren, så har du til en anden dag du får lyst til tærte.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den på den smurte tærteform. Sæt den i køleskabet i en times tid. Herefter bages tærten ved 160 gr. (varmluft) i ca. 15 min.

Grønkålen dampes, skæres lidt ud og blandes med fetaosten og den skiveskårne røde peber.

Æggemassen blandes. Osten rives. Når tærtebunden er færdigbagt kommes grøntsagsfyldet på – herefter æggemassen og til sidst den revne ost. Bag tærten ved 160 gr. (varmtluft) i ca. 30 min til osten er gylden.

Kommentar:

Man kan bruge alle former for fyld på denne tærte, men husk hvis du ikke bruger fetaost skal du tilføje lidt salt til æggemassen.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top