Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Æblekage med hyldebær
Ingredienser til 1 springform
1½ dl rapsolie
1½ dl sukker
2 tsk. vaniljepulver
2 æg
2½ dl mel
2 tsk. bagepulver
ca. ½ dl minimælk
ca. 2 æbler
ca. 4 skærme modne hyldebær
Fremgangsmåde:
Æblerne skylles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i både. Hyldebærrene ribbes af skærmene med en gaffel, skylles og drypper af i en sigte.
Rapsolie og sukker piskes godt; æggene røres i lidt af gangen.
Mel, bagepulver og vaniljepulver blandes og tilsættes skiftevis med mælken. Hyldebærrene tilsættes.
Dejen hældes i en raspstrøet springform og der pyntes med æblebåde på toppen. Sukker og kanel strøes på efterfulgt af lidt rapsolie.
Springformen sættes i en opvarmet ovn (ca. 200 gr. varmluft) på nederste rille og bages ca. 40 min.
Kommentar:
Kan serveres med Fromage Frais 0,5% på toppen.
Kagen smager dejlig både kold og varm og den er også velegnet til frysning.
Hvis du kommer ekstra mange hyldebær i kan du skrue en anelse ned for varmen og bage den i lidt længere tid.
This Post Has 0 Comments