Kanelsnegle med kardemomme er gode til fryseren og uventede gæster. Store eller små - du bestemmer størrelsen.
Boller med æble
Ingredienser nok til 30 boller eller 2 brød
50 gr. gær
3 dl. vand
3 dl. kærnemælk
3 tsk. salt
1 spsk. honning
2 spsk. rapsolie
1 stort groftrevet æble
100 gr. fuldkornshvedemel
200 gr. sigtemel (eller sigtet speltmel)
700 gr. hvedemel
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Bland varmt vand og kærnemælk (så væsken er lun). Gæren smuldres i og der tilsættes salt, honning, rapsolie og groftrevet æble. Bland fuldkornshvedemel og sigtemel i væsken.
Nu blandes hvedemelet i lidt af gangen. Brug en elpisker med dejkroge til at gøre dejen luftig hvis du ikke har en køkkenmaskine.
Nu skal dejen hæve i et par timer til dobbelt størrelse. Herefter trilles bollerne (eller brødene formes) og sættes på bagepladen. Brødet pensles med et sammenpisket æg. Efterhæver i ½ times tid.
Tænd ovnen på 250 gr. og når temperaturen er nået sættes pladerne i ovnen og der skrues ned på ca. 220 gr. (varmluft).
Bagetiden er ca. 18-20 min for boller og ca 25-28 min. for brød. Boller eller brød er færdige når man kan banke på bunden og høre en hul lyd. Hvis man bruger et bagetermometer skal temperaturen være ca. 96 gr. lige under skorpen.

Kommentar
Dejen kan også hæve i køleskabet natten over.
Comments (0)