Elsker du dit eget rugbrød? Så prøv min opskrift med knækkede hvedekerner, hørfrø og evt. solsikkekerner. Surdejen er hele hemmeligheden.
Franskbrød med æble
Ingredienser til 2 rugbrødsforme
10 g gær
lidt surdej
ca. 7 dl. vand
1 dl. kærnemælk
4 tsk. havsalt
2 store groftrevne æbler med skræl
1 stor spsk. honning
100 g havreklid
200 g grahamsmel
ca. 800 g hvedemel
1½ spsk. rapsolie
Fremgangsmåde
Gæren smuldres i det lunkne vand og surdejen tilsættes.
Æblerne rives groft og tilsættes sammen med honning og havsalt.
Bland kærnemælken i (ikke for kold).
Nu blandes hvedeklid og grahamsmel i og rapsolien tilsættes.
Hvedemelet blandes i til det har en fin konsistens. (du skal måske ikke bruge det hele).
Ælt gerne dejen med en røremaskine.
Tag lidt dej fra (surdej) og kom det i et glas til næste bagning.
Dejen kommes over i 2 stor rugbrødsforme og efterhæver i ca. 1½ time med et viskestykke over.
Efterhæver til ca. dobbelt størrelse.
Bages i en ovn (varmluft) på ca. 220 gr. i ca. 40 min.
Tag dem ud af formen og afkøl på rist.
Comments (0)