Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Græskarkernebrød og boller – langtidshævede
Ingredienser nok til 1 brød og 10 boller
20 g gær (eller mindre)
9 dl koldt vand
125 g græskarkerner
125 g solsikkekerner
1 håndfuld hørfrø
4 tsk salt
300 g grahamsmel/rugmel
800 g hvedemel
1 spsk olie, til skålen
Lidt hakkede græskarkerner som pynt
Fremgangsmåde
Dag 1
Gæren opløses i det kolde vand og salt, diverse kerner og grahams/rugmel blandes i. Nu blandes hvedemelet langsomt i med en røremaskine eller et piskeris med dejkroge. Dejen skal være smidig, glat og luftig.
Kom lidt olie i skålen inden du hælder dejen over i den. Sæt låg eller film over og sæt den i køleskab natten over.
Dag 2
Skålen med din dej tages ud af køleskabet og står i en times tid og bliver mindre kold.
Forvarm ovnen til 250 gr.
Fyld dejen i en stor rugbrødsform (ca. ½delen) og form resten af dejen med en ske dyppet i vand. Pynt brød og boller med let hakkede græskarkerner eller solsikkekerner.
Sæt ovnen ned på 225 gr. og bag bollerne i ca. 20 min og brødet i 30-40 min.
Varme boller med smør – uhmmm.
Kommentar
Opskriften er modificeret, men den store inspiration kommer fra Louise – en habil madblogger og madfotograf.
Vil du bage Madbrød i stedet? Det er hurtigt gjort….
This Post Has 0 Comments