Elsker du dit eget rugbrød? Så prøv min opskrift med knækkede hvedekerner, hørfrø og evt. solsikkekerner. Surdejen er hele hemmeligheden.
Kanelsnegle med kardemomme
Ingredienser til 25 store kanelsnegle
eller 40 små.
Dejen
5 dl lunken mælk
50 g gær (alm. frisk eller 1 pk. tørgær)
125 g blødt smør
1 tsk groft salt
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk stødt kardemomme (brug kardemomme-kaplser som stødes)
750 g hvedemel
Fyld
125 g blødt smør
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 spsk stødt kanel
Pensling
1 æggeblomme
1 spsk mælk
Fremgangsmåde
Dejen
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel (hold lidt mel tilbage).
Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min.
Fyld
Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
Del dejen i 2 portioner og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
Fordel halvdelen af fyldet herpå. Rul dejen til en roulade og skær den i skiver af ca. 2 cm tykkelse. Gør det samme med resten af dejen.
Hævning og bagning
Læg kanelsneglene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Pisk æggeblomme og mælk sammen og pensl dem.
Bages i varmluftsovn i ca 10-15 min ved 220 gr. Der kan snildt stå 2 plader i ovnen af gangen. Lad kanelsneglen afkøle på en rist. De snegle du skal bruge samme dag, kan pyntes når de er kolde med glasur. Prøv også at komme lidt kakao i glasuren.
Pynt
100 g flormelis, lidt fra 1 æggehvide og 2 dråber æbleeddike.
Prøv også at komme lidt kakao i glasuren.
Forslag
Prøv også at komme lidt kakao i glasuren og pynt ½delen af sneglene.
Opskriften er lånt fra Arla. Tak for en god opskrift.
Comments (0)