Skip to content

Kanelsnegle med kardemomme

Ingredienser til 25 store kanelsnegle
eller 40 små.

Dejen
5 dl lunken mælk
50 g gær (alm. frisk eller 1 pk. tørgær)
125 g blødt smør
1 tsk groft salt
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk stødt kardemomme (brug kardemomme-kaplser som stødes)
750 g hvedemel

Fyld
125 g blødt smør
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 spsk stødt kanel

Pensling
1 æggeblomme
1 spsk mælk

Fremgangsmåde

Dejen
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel (hold lidt mel tilbage).
Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min.

Fyld
Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Del dejen i 2 portioner og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
Fordel halvdelen af fyldet herpå. Rul dejen til en roulade og skær den i skiver af ca. 2 cm tykkelse. Gør det samme med resten af dejen.

Hævning og bagning
Læg kanelsneglene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Pisk æggeblomme og mælk sammen og pensl dem.

Kanelsnegle med kardemomme hæver inden bagning

Bages i varmluftsovn i ca 10-15 min ved 220 gr. Der kan snildt stå 2 plader i ovnen af gangen. Lad kanelsneglen afkøle på en rist. De snegle du skal bruge samme dag, kan pyntes når de er kolde med glasur. Prøv også at komme lidt kakao i glasuren.

Pynt
100 g flormelis, lidt fra 1 æggehvide og 2 dråber æbleeddike.
Prøv også at komme lidt kakao i glasuren.

Forslag
Prøv også at komme lidt kakao i glasuren og pynt ½delen af sneglene.

Opskriften er lånt fra Arla. Tak for en god opskrift.

Kanelsnegle med kardemomme og glasur

 Kanelsnegle med kardemomme

Janne Aarre

Comments (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top