Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Kryddersild med fennikel
Ingredienser til 1 stort glas
4-5 ferske sildefileter
Eddikelage:
2,5 dl æblecider eddike
225 g rørsukker
2 tsk. fennikelfrø
1 tsk. tørret grøn peber
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. hele nelliker
1 tsk. tørret persille
2 tsk. tørret dild
5 små laurblade
Grøntsager i tern:
50 g gulerødder
50 g selleri
Fremgangsmåde:
Fileterne drysses med salt og sukker og står på køl i et døgn.
Lagen blandes, grøntsagerne tilsættes og lagen koger indtil grøntsagerne er ”al dente”. Sluk og lad blandingen stå og trække i 5 min.
Imens skæres sildene i mundrette bidder.
Skold patentglasset med kogende vand. Sildestykkerne lægges i glasset og eddikelagen med grøntsagerne hældes over.
Kommentar:
Køkkenchefen Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro er ophavsmand til denne kryddersild. Jeg har ændret en smule i krydderisammensætningen og det kan du jo også gøre.
Sildene kan trække i nogen tid og har lang holdbarhed i køleskabet – men husk at bruge rent bestik når du tager af glasset.
This Post Has 0 Comments