skip to Main Content

Kryddersild med fennikel

Ingredienser til 1 stort glas

4-5 ferske sildefileter

Eddikelage:

2,5 dl æblecider eddike
225 g rørsukker
2 tsk. fennikelfrø
1 tsk. tørret grøn peber
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. hele nelliker
1 tsk. tørret persille
2 tsk. tørret dild
5 små laurblade

Grøntsager i tern:

50 g gulerødder
50 g selleri

Fremgangsmåde:

Fileterne drysses med salt og sukker og står på køl i et døgn.

Lagen blandes, grøntsagerne tilsættes og lagen koger indtil grøntsagerne er ”al dente”. Sluk og lad blandingen stå og trække i 5 min.
Imens skæres sildene i mundrette bidder.

Skold patentglasset med kogende vand. Sildestykkerne lægges i glasset og eddikelagen med grøntsagerne hældes over.

Kommentar:

Køkkenchefen Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro er ophavsmand til denne kryddersild. Jeg har ændret en smule i krydderisammensætningen og det kan du jo også gøre.

Sildene kan trække i nogen tid og har lang holdbarhed i køleskabet – men husk at bruge rent bestik når du tager af glasset.

Kryddersild med fennikel

[font_awesome link=”https://golfognatur.dk/wp-content/uploads/2016/07/opskrift_kryddersild_15.pdf” icon=”download” color=”fff” size=”16px” margin_right=”” margin_left=”” margin_top=”” margin_bottom=””] Download opskrift

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top