Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Rufler
Ingredienser til ca. 32 stk (2 plader)
50 gr. gær
8 dl. lunkent vand
2 dl. kærnemælk
1 spsk. honning
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld græskarkerner
500 gr. rugmel
400 gr. grahamsmel
100 gr. sigtemel
2 tsk. groft salt
evt. pynt:
græskarkerner, nigella, sesamfrø eller grove havregryn
Fremgangsmåde:
Bland gæren med det lunkne vand og tilsæt kærnemælken. Herefter tilsættes honning hørfrø og græskarkerner. Saltet blandes i melet. Mel blandes i væsken – det grove mel først. Til sidst tilsættes sigtemelet (så meget som dejen kan tage – den skal være rimelig sej).
Dejen hæver i skålen i ca. 2 timer. Efter hævetiden hældes dejklumpen ud på et melstrøet bord og deles med i 4 aflange stykker. Rulles lidt rundt i melet og skæres i trekanter. Efterhæver i ca. ½ time og pensles med æg og pyntes med græskarkerner. Bag ruflerne i en forvarmet ovn på 170 gr. i ca. 30 min. (varmlufts ovn) – til de er gyldne på overfladen.
Afkøles på bagerist.
Kommentar:
Ruflerne er meget velegnede til madpakken.
This Post Has 0 Comments