Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Syltede rødbeder
Ingredienser nok til 3 glas
1,3 kg rødbeder (rå vægt)
Lage
3/4 liter lagereddike eller lignende
250 g sukker
200 g honning
1 lille stykke frisk ingefær
6 hele nelliker
1 stang kanel
½ spsk. hel sort peber
1 lille tørret chilli
Lidt friske dildskærme
2 hættefulde Atamon til konservering
Fremgangsmåde:
Indkøb helst de aflange rødbeder da man får flere reelle skiver når der ikke er så mange »endestykker«. Der er oftest 2 kg. i en pose så du kan tage ca. 2 stk. fra, så passer mængden til lagen i denne opskrift.
Kog rødbederne møre i letsaltet vand i ca. 30 min.
Straks efter overhældes rødbederne med koldt vand (cellerne sprænges og rødbederne bliver møre). Skrællen kan nu let gnides af. Rødbederne skæres i skiver.
Lagen tilberedes:
Eddike, sukker, honning og krydderier blandes i en gryde og bringes i kog. Rødbedeskiverne lægges i lagen og det hele bringes i kog igen. Herefter tilsættes 2 hættefulde Atamon. Rødbeder fyldes i Atamon skyllede glas.
Kommentar:
Hvis man ikke kan lide en stærk lage kan man udelade ingefær og chili. Dildskærmene er mest til pynt – de giver ikke megen smag til rødbederne. Honning kan erstattes med samme mængde sukker.
This Post Has 0 Comments