Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Citronfromage
Ingredienser til 4 personer
4 blade husblas
3 hele pasteuriserede æg
100 g sukker
revet skal af en økocitron
½ dl citronsaft
lidt vanilje
1/4 l piskefløde 38%
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden – gem lidt til pynt.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt husblassen i en skål i vandbad.
Bland husblassen med citronsaft og citronskal.
Rør det forsigtigt i æggesnapsen.
Vend forsigtigt flødeskum i blandingen med en dejskraber.
Hæld fromagen i en skål eller i portionsglas. Dæk til med låg eller lignende, så skorpen ikke bliver hård. Placer fromagen i køleskab i mindst 2 timer før servering.
Kommentar:
Opskriften er til den klassiske citronfromage. Faktisk er det Arla der har lavet den – men den er for god til ikke at kopiere. Man kan bruge appelsin i stedet for citron – men husk at appelsinen skal være økologisk.
Man kan fryse fromagen – hvis man ikke har tid, samme dag som den skal serveres.
This Post Has 0 Comments