Kanelsnegle med kardemomme er gode til fryseren og uventede gæster. Store eller små - du bestemmer størrelsen.
Kransekage
Kransekage til 4 personer
250 g rå marcipan
100 g flormelis
1 æg / kun hvide
Glasur
1 æg / kun lidt af hviden
ca. 100 g flormelis
2 dråber æbleeddike
Fremgangsmåde
Riv marcipanen – det letter arbejdet.
Rør flormelis og æggehvider sammen (ikke piskes!) og ælt det i marcipanen – lidt ad gangen. Massen skal være ensartet og have en blød konsistens. Tag hænderne under den kolde hane, ryst vandet af og nu formes kransekagedejen. Med let fugtige fingre finjuster toppen så de kommer til at ligne trekantede stænger. Lad dem tørre i ½ – 1 time.
Inden de bages lægges evt. en ekstra bageplade under, så bliver de ikke så let sorte i bunden.
Bages ved 175 gr. (varmluft) i 8–10 min. De skal være lyse på overfladen. Kransekagerne køles af på en rist.
Når de er let afkølede skal glasuren på.
Glasuren blandes af flormelis, 2 dråber æbleeddike og æggehvide. Brug evt. en elpisker. Prøv dig frem til den har en hvid sej konsistens. Fyld glasuren i en sprøjtepose eller lav et kræmmerhus med madpakkepapir. Klip et meget lille hul i enden. Sprøjt glasuren på i zig-zag mønster ved at lade det falde ned over kransekagen. Glasuren skal helst tørre i en times tid inden servering.
Forslag
Kransekage med nougat er lækkert. Læg en lille stang nougat indeni dejen inden du former selve kransekagen.
Man kan også lave små kransekager (petit four) og pynte dem med nødder. Husk at holde øje med ovnen – de skal ikke have så lang tid.
Så er du klar med kransekage til Kongens Nytårstale!
Comments (0)