Skip to content

Havtorn sirup

Havtorn sirup
til en mellemstor flaske

4½ dl havtorn
4 dl rørsukker
2½ dl æblejuice

Havtorn sirup – fremgangsmåde:

Pluk havtorn. Havtorn er en busk med små gule eller orangefarvede bær som kan plukkes i Danmark fra september til oktober. Du finder dem på områder med kalkholdig jord ex på skrænter og overdrev ved havet. Busken har mange lange torne, så tag handsker på når du klipper grenene af. Og husk kun at tage hvad du har brug for og lad resten være til fuglene. De har også har behov for et skud C-vitamin.
1 havtornbær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel appelsin!

Havtorn og appelsin er fyldt med C-vitaminer
Havtorn og appelsin er fyldt med C-vitaminer

Grenene med bær på kan fryses så man herefter kan banke dem af, dog bliver skallen også blødere. Frysningen gør at bærrene bliver mindre syrlige. Jeg er nu mest til at sidde på en bænk i haven og klippe bærrene af med en lille spids saks. Besværligt, men faktisk en hyggelig beskæftigelse.

…og nu til selve siruppen

Kom alle ingredienserne i en gryde ved svag varme til sukkeret er helt smeltet. Herefter koger massen i ca. 5 min. Nu skal bærrene sies fra. Tryk dem i sien og den ”rene” væske skal nu koges yderligere i nogle minutter til væsken bliver sirupsagtig.

Den færdige havtorn sirup
Den færdige havtorn sirup

Kommentar:

Siruppen er perfekt på A38, yoghurt naturel eller på havregrøden. Og så er den også glimrende til bagte grøntsager, i salatdressinger, og ikke mindst til pandekager eller is.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top