Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Citronfromage
Ingredienser til 4 personer
4 blade husblas
3 hele pasteuriserede æg
100 g sukker
revet skal af en økocitron
½ dl citronsaft
lidt vanilje
1/4 l piskefløde 38%
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden – gem lidt til pynt.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt husblassen i en skål i vandbad.
Bland husblassen med citronsaft og citronskal.
Rør det forsigtigt i æggesnapsen.
Vend forsigtigt flødeskum i blandingen med en dejskraber.
Hæld fromagen i en skål eller i portionsglas. Dæk til med låg eller lignende, så skorpen ikke bliver hård. Placer fromagen i køleskab i mindst 2 timer før servering.
Kommentar:
Opskriften er til den klassiske citronfromage. Faktisk er det Arla der har lavet den – men den er for god til ikke at kopiere. Man kan bruge appelsin i stedet for citron – men husk at appelsinen skal være økologisk.
Man kan fryse fromagen – hvis man ikke har tid, samme dag som den skal serveres.

This Post Has 0 Comments