Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Klidboller
Klidboller
ca. 12-14 stk
½ pk. gær (ca. 25g)
6 dl vand
2 tsk salt
2 dl hvedeklid
650 g hvedemel
Klid til topping
Klidboller – fremgangsmåde:
Dag 1: Smuldr gæren i vandet og rør saltet i. Kom klid og mel i gærblandingen og rør dejen sammen med en ske. Dejen skal være klæg. Sæt dejen køligt eller i køleskab natten over.
Dag 2: Klat bollerne ud på en bageplade med en spiseske der er dyppet i koldt vand. Sæt bagepladen direkte i ovnen og tænd for varmluften. Bag dem ved 200 gr. i ca ½ time.

Kommentar:
Opskriften er kopieret fra Suveræn Sommer af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz fra Politikens Forlag. En rigtig god opskriftsbog som giver god inspiration til sommerens lette retter. Fik den i afskedsgave af en kollega da jeg blev ”arbejdsfri”.
Min alternative opskrift:
Mine ændringer af denne opskrift: Lav en dobbelt portion dej, men brug en sjat surdej og 1/3 pk. gær i stedet. Erstat lidt af vandet med Kefir og riv 2 små æbler i dejen.
Med en dobbelt portion kan der blive ca. 16 boller og 4 små brød.
Klip et kors i toppen af bollen, så den får en fin struktur.
This Post Has 0 Comments