Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Knækbrød
Knækbrød
Ingredienser til ca. 50 stk (4 plader)
1 dl. havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkefrø
1 dl. græskarkerner
1 dl. rugmel
2½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. salt
2 dl. vand
1 dl. rapsolie
evt. pynt
blå birkes
parmesanost
sesamfrø
nigella
kommen
Fremgangsmåde:
Rør de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olie og rør til en jævn dej. Del dejen i 4. Hvert stykke dej rulles med en kagerulle imellem 2 stykker bagepapir (for at det ikke skal klistre). Fjern det øverste stykke papir og placer det nederste stykke bagepapir (med dejen) på bagepladen. Skær dejen i firkanter med en pizzaskærer.
Bag knækbrøddene i en forvarmet ovn på 200 gr. i max.ca. 20 min. (alm. ovn) – eller til de er gyldne. Under afkøling på bagerist bliver knækbrødet helt sprødt. Når de er afkølede opbevares de bedst i en kagedåse eller i et patentglas.
Kommentarer:
Der er mange muligheder for variationer af knækbrøddene – man kan også pynte dem med blå birkes, parmesanost, sesamfrø, kommen eller nigella. Hvis man vil bruge knækbrødet som snacks eller som tilbehør til suppe er parmesanost på toppen rigtigt godt. Skær dem f. eks. i lange baner i stedet for firkanter.
This Post Has 0 Comments