Skip to content

Kransekage

Kransekage til 4 personer

250 g rå marcipan
100 g flormelis
1 æg / kun hvide

Glasur
1 æg / kun lidt af hviden
ca. 100 g flormelis
2 dråber æbleeddike

Fremgangsmåde til Kransekage

Riv marcipanen.

Riv marcipanen - det letter arbejdet
Riv marcipanen – det letter arbejdet

Rør flormelis og æggehvider sammen (ikke piskes!) og ælt det i marcipanen – lidt ad gangen. Massen skal være ensartet og have en blød konsistens.
Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose – klip hul i enden og sæt marcipanmassen i stykker på en bageplade med bagepapir.
Lad dem tørre i ½ times tid. Kom lidt koldt vand på fingrene og form dem trekantede.

Læg en ekstra bageplade under så de ikke bliver sorte i bunden.
Bages ved 200 gr. (alm. ovn) i 8–10 min. De skal være lyse på overfladen. Kransekagerne køles af på en rist. Når de er let afkølede skal glasuren på.
Glasuren blandes af flormelis, 2 dråber æbleeddike og æggehviden. Brug en el-pisker. Prøv dig frem til den har en hvid sej konsistens. Fyld glasuren i en sprøjtepose og klip et meget lille hul i enden. Sprøjt glasuren på i zig-zag mønster. Glasuren skal helst tørre i en times tid inden servering.

Forslag

Kransekage med nougat er lækkert. Læg en lille stang nougat indeni dejen inden du former selve kransekagen.
Man kan også lave små kransekager (petit four) og pynte dem med nødder. Husk at holde øje med ovnen – de skal ikke have så lang tid.

Vil du høre og se Dronningens nytårstaler igennem årene? – Find dem her

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top