skip to Main Content

Madbrød med fuldkorn

Madbrød med fuldkorn

Nok til 2 små formbrød

4 dl. vand
4 dl. fuldkornshvedemel
2 dl. minimælk
50 g gær
1½ tsk. groft salt
2 spsk. rapsolie
7 dl. sigtemel

1 håndfuld grove havregryn til topping

Madbrød med fuldkorn – fremgangsmåde

Vandet koges og hældes over fuldkornshvedemelet i en røreskål. Rør rundt og lad stå 5 min.
Rør mælken i så dejen blive lunken. Bland gæren med lidt lunkent vand. Tilsæt gæren, salt og olie til dejen og rør godt rundt.
Bland sigtemel i og rør i dejen i 3-4 min, med en ske eller med dejkroge.
Dæk dejen til med film eller lignende og lad den hæve i ca. 45 min. eller til dobbelt størrelse.

Kom dejen i en form og pres, med våde fingre, dejen lidt ned.
Drys med grove havregryn. Lad dejen efterhæve i ca. 30 min.

Brødet bages midt i ovnen (varmluft) ved 200 gr. i ca. 30 min. Overfladen skal være gylden.

Brødet er rimeligt klægt og er vældig godt som madbrød.

Opskriften er lånt fra Coop 2018

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top