Kransekage til nytår? Ja, man kan vel ikke se Kongens Nytårstale uden kransekage. Bag dem med eller uden nougat eller hvad med petit four?
Rugbrød med knækkede rugkerner
Ingredienser til 2 store rugbrød
DAG 1
Brug to skåle til disse 2 blandinger, som skal stå natten over.
1:
Surdej
1½ l vand
2 spsk. honning
3 tsk. groft salt
ca. 750 g rugmel
ca. 650 g hvedemel
2:
800 g knækkede rugkerner
3 håndfulde hørfrø
evt. 1 håndfuld solsikkekerner
3 dl lunkent vand
1 maltøl (ca. 33 cl)
Fremgangsmåde
1:
Vand, honning og groft salt blandes.
Rugmel og hvedemel blandes i og står og hæver til næste dag.
2:
De knækkede rugkerne og hørfrø overhældes med vandet og øllet.
Rør gerne i blandingen i løbet af de næste par timer, så blandingen bevarer sin fugtighed.
Hvis du har en skål med låg bevarer du fugtigheden bedst til den næste dag.
DAG 2
HUSK at tage surdej fra portion 1, inden du går videre med opskriften!
Surdejen kan gemmes på køl, hvis du ikke laver rugbrød i en måned.
1+2 blandes med en røremaskine og hældes derefter i rugbrødsformene.
Pynt evt. med sorte birkes eller måske sesamfrø.
Efterhæver i ca. 2 timer eller til den når kanten på formen.
Bagning
Bages ved ca. 160 gr. varmluftsovn i ca. 2 timer.
Comments (0)