Skip to content

Rugbrød med knækkede rugkerner

Ingredienser til 2 store rugbrød

DAG 1

Brug to skåle til disse 2 blandinger, som skal stå natten over.

1:
Surdej
1½ l vand
2 spsk. honning
3 tsk. groft salt
ca. 750 g rugmel
ca. 650 g hvedemel

2:
800 g knækkede rugkerner
3 håndfulde hørfrø
evt. 1 håndfuld solsikkekerner
3 dl lunkent vand
1 maltøl (ca. 33 cl)

Fremgangsmåde

1:
Vand, honning og groft salt blandes.

Rugmel og hvedemel blandes i og står og hæver til næste dag.

2:
De knækkede rugkerne og hørfrø overhældes med vandet og øllet.
Rør gerne i blandingen i løbet af de næste par timer, så blandingen bevarer sin fugtighed.
Hvis du har en skål med låg bevarer du fugtigheden bedst til den næste dag.

DAG 2

HUSK at tage surdej fra portion 1, inden du går videre med opskriften!
Surdejen kan gemmes på køl, hvis du ikke laver rugbrød i en måned.

1+2 blandes med en røremaskine og hældes derefter i rugbrødsformene.
Pynt evt. med sorte birkes eller måske sesamfrø.
Efterhæver i ca. 2 timer eller til den når kanten på formen.

Bagning

Bages ved ca. 160 gr. varmluftsovn i ca. 2 timer.

Hjemmebagt rugbrød med knækkede rugkerner

 Rugbrød med knækkede rugkerner

Janne Aarre

Comments (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top