Skip to content

Syltede pærer

Ingredienser til 1 stort glas

1 kg pærer
5 dl vand
400 g. sukker
½ dl eddike
1 vaniljestang
5 kardemommekapsler
½ økologisk citron
1 tsk. atamon

Hvem vil ikke gerne kunne byde gæster på syltede pærer med råcreme?

Nu har du chancen for at imponere med selv at have lavet dem.

Skræl pærerne og halvér dem. Fjern kernehus og stilk med en lille teske.
Læg dem i vand med lidt citronsaft så de ikke bliver brune.

Vand, sukker og eddike, den flækkede vaniljestang og kardemommekapslerne koges op til sukkeret er smeltet.

Kom pærerne i blandingen og lad dem koge i 5-10 min til de er møre, men stadig med “bid” i.

Tag pærerne op med en hulske og kom dem på et skoldet patentglas.

Skær citronen i halve skiver og kom dem i sukkerlagen. Lad dem koge med i 5 min.

Tilsæt atamon til sukkerlagen, kog blandingen op og hæld den over pærerne.
Luk glasset til.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top