Kransekage til nytår? Ja, man kan vel ikke se Kongens Nytårstale uden kransekage. Bag dem med eller uden nougat eller hvad med petit four?
Boller med sigtemel
Ingredienser nok til 15-20 boller eller 2 brød
20 gr. gær
9 dl. vand
1 spsk. salt
½ spsk. sukker
600 gr. sigtemel
(eller sigtet speltmel)
200 gr. fuldkornsmel
(eller ½ hvede, ½ rug)
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel. Kom sigtemel i dejen og rør det godt rundt. Rør evt. med et stort piskeris.
Nu skal dejen hæve 2 timer eller gerne hele natten. Dejen sættes med en spiseske (dyppet i vand) på bagepladen eller hældes i forme. Hvis man laver boller bliver de lidt flade, men i formen bliver de højere.
Denne portion rækker til 15-20 boller eller 2 brød. Drys med solsikkefrø, græskarkerner, sesamfrø, nigella eller blå birkes.
Bag bollerne ved 225 gr. (varmluft ovn) i 15-20 min. Brød skal have lidt længere tid. Boller eller brød er færdige når man kan høre en hul lyd hvis man banker på bunden af dem.
Kommentar:
Bollerne er gode til madpakken eller picknick kurven.
Opskriften er lånt på twin-food.dk
Comments (0)