Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Æblekage med hyldebær
Ingredienser til 1 springform
1½ dl rapsolie
1½ dl sukker
2 tsk. vaniljepulver
2 æg
2½ dl mel
2 tsk. bagepulver
ca. ½ dl minimælk
ca. 2 æbler
ca. 4 skærme modne hyldebær
Fremgangsmåde:
Æblerne skylles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i både. Hyldebærrene ribbes af skærmene med en gaffel, skylles og drypper af i en sigte.
Rapsolie og sukker piskes godt; æggene røres i lidt af gangen.
Mel, bagepulver og vaniljepulver blandes og tilsættes skiftevis med mælken. Hyldebærrene tilsættes.
Dejen hældes i en raspstrøet springform og der pyntes med æblebåde på toppen. Sukker og kanel strøes på efterfulgt af lidt rapsolie.
Springformen sættes i en opvarmet ovn (ca. 200 gr. varmluft) på nederste rille og bages ca. 40 min.
Kommentar:
Kan serveres med Fromage Frais 0,5% på toppen.
Kagen smager dejlig både kold og varm og den er også velegnet til frysning.
Hvis du kommer ekstra mange hyldebær i kan du skrue en anelse ned for varmen og bage den i lidt længere tid.
This Post Has 0 Comments