Skip to content

Calamondin marmelade

Ingredienser til 2 glas

12 calamondin frugter
1½ d.l vand

2 dl. sukker

Fremgangsmåde:

Skyl frugterne grundigt, da planterne oftest ikke er økologiske. Del frugten og skær den ud i meget tynde skiver – husk at fjerne eventuelle sten.

Dag 1

Bland frugten med vandet og lad det stå natten over. Dæk til med låg.

Dag 2

Frugterne koges i en gryde i ca. 20 min. Herefter tilsættes sukkeret og massen koges videre i 20-25 min. Efterhånden bliver marmeladen geleagtig. Husk at røre lidt i gryden ind imellem.
Marmeladen hældes på små atamonskyllede glas. I denne portion er der kun til 2 små glas.

Kommentar:

Calamondin planten er en hybrid mellem en kumquat og en mandarin. Blomsterne har en fin sødlig duft. Frugterne modnes i dec./febr. ligesom andre citrusfrugter.

Calamondin planten fås i planteskoler eller store supermarkeder. Den kan godt komme ud på terrassen om sommeren, men tag den ind om vinteren – den kan ikke tåle frost. Stil den i halvskygge i et køligt værelse. Planten blomstrer flittigt, men udbyttet er dog meget sparsomt – så det er en eksklusiv marmelade, lidt syrlig, men fantastisk.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top