Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Calamondin marmelade
Ingredienser til 2 glas
12 calamondin frugter
1½ d.l vand
2 dl. sukker
Fremgangsmåde:
Skyl frugterne grundigt, da planterne oftest ikke er økologiske. Del frugten og skær den ud i meget tynde skiver – husk at fjerne eventuelle sten.
Dag 1
Bland frugten med vandet og lad det stå natten over. Dæk til med låg.
Dag 2
Frugterne koges i en gryde i ca. 20 min. Herefter tilsættes sukkeret og massen koges videre i 20-25 min. Efterhånden bliver marmeladen geleagtig. Husk at røre lidt i gryden ind imellem.
Marmeladen hældes på små atamonskyllede glas. I denne portion er der kun til 2 små glas.
Kommentar:
Calamondin planten er en hybrid mellem en kumquat og en mandarin. Blomsterne har en fin sødlig duft. Frugterne modnes i dec./febr. ligesom andre citrusfrugter.
Calamondin planten fås i planteskoler eller store supermarkeder. Den kan godt komme ud på terrassen om sommeren, men tag den ind om vinteren – den kan ikke tåle frost. Stil den i halvskygge i et køligt værelse. Planten blomstrer flittigt, men udbyttet er dog meget sparsomt – så det er en eksklusiv marmelade, lidt syrlig, men fantastisk.
This Post Has 0 Comments