Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Calamondin marmelade
Ingredienser til 2 glas
12 calamondin frugter
1½ d.l vand
2 dl. sukker
Fremgangsmåde:
Skyl frugterne grundigt, da planterne oftest ikke er økologiske. Del frugten og skær den ud i meget tynde skiver – husk at fjerne eventuelle sten.
Dag 1
Bland frugten med vandet og lad det stå natten over. Dæk til med låg.
Dag 2
Frugterne koges i en gryde i ca. 20 min. Herefter tilsættes sukkeret og massen koges videre i 20-25 min. Efterhånden bliver marmeladen geleagtig. Husk at røre lidt i gryden ind imellem.
Marmeladen hældes på små atamonskyllede glas. I denne portion er der kun til 2 små glas.
Kommentar:
Calamondin planten er en hybrid mellem en kumquat og en mandarin. Blomsterne har en fin sødlig duft. Frugterne modnes i dec./febr. ligesom andre citrusfrugter.
Calamondin planten fås i planteskoler eller store supermarkeder. Den kan godt komme ud på terrassen om sommeren, men tag den ind om vinteren – den kan ikke tåle frost. Stil den i halvskygge i et køligt værelse. Planten blomstrer flittigt, men udbyttet er dog meget sparsomt – så det er en eksklusiv marmelade, lidt syrlig, men fantastisk.
This Post Has 0 Comments