Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Kronborgsild med grøntsagstern
Ingredienser til 1 stort glas
10 ferske sildefileter
Lage:
2 dl æblecider eddike
2 dl rørsukker
10 hele peberkorn
½ dl tomatpuré
1 tsk. allehånde
2 knuste laurbærblade
2 tsk tørret dild
Grøntsager i tern:
1 dl gulerødder
½ dl rød eller grøn peberfrugt
½ dl rødløg
½ dl blegselleri
Fremgangsmåde:
Fileterne skylles og drysses med salt på kødsiden. Lad dem trække i ca. 30 min. så noget af vandet drænes ud af sildene.
Lages blandes og koges op. Grøntsagerne tilsættes og koger med i lagen. Grøntsagerne skal være ”al dente”.
Skyl saltet af sildene, dup dem, skær dem i bidder og læg dem i et skoldet patentglas.
Lagen hældes over sildene og patentglasset lukkes.
Kommentar:
Sildene kan spises straks, men smagen bliver mere intens hvis man stiller dem i køleskabet 1 dags tid.
Første gang jeg lavede sildene skar jeg dem ikke ud i bidder, men lagde dem hele i et fad, men det er faktisk lettere hvis man bruger et glas og hvis man skærer sildene er i bidder.
This Post Has 0 Comments