Skip to content

Franskbrød med æble

Ingredienser til 2 rugbrødsforme

10 g gær
lidt surdej

ca. 7 dl. vand
1 dl. kærnemælk
4 tsk. havsalt
2 store groftrevne æbler med skræl
1 stor spsk. honning

100 g hvedeklid
200 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
1½ spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i det lunkne vand og surdejen tilsættes.

Æblerne rives groft og tilsættes sammen med honning og havsalt.
Bland kærnemælken i (ikke for kold).

Nu blandes hvedeklid og grahamsmel i og rapsolien tilsættes.
Hvedemelet blandes i til det har en fin konsistens. (du skal måske ikke bruge det hele).

Ælt gerne dejen med en røremaskine.

Tag lidt dej fra (surdej) og kom det i et glas til næste bagning.

Dejen kommes over i 2 stor rugbrødsforme og efterhæver i ca. 1½ time med et viskestykke over.
Efterhæver til ca. dobbelt størrelse.

Bages i en ovn (varmluft) på ca. 220 gr. i ca. 40 min.
Tag dem ud af formen og afkøl på rist.

Franskbrød med æble bliver saftigt og holder sig godt.

Franskbrød med æble

Janne Aarre

Comments (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top