Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Tærte med grønkål, fetaost og rød peber
Tærtedej/mørdej (nok til 2 stk.)
- 400 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk. salt
- 125 g smør
- 1,5 dl. god rapsolie
- 1,5 dl. koldt vand
Æggemasse
- 2 hele store æg
- 2,5 dl. Skyr 0,2%
- friskkværnet peber
Fyld
- 1 tyk skive fetaost
- 4 håndfulde grønkål
- 1 rød peber
- revet ost til toppen (vælg selv typen)
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr den i melet. Ælt olien i og saml dejen med det kolde vand – lidt efter lidt. Tag halvdelen af dejen fra og kom den i fryseren, så har du til en anden dag du får lyst til tærte.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den på den smurte tærteform. Sæt den i køleskabet i en times tid. Herefter bages tærten ved 160 gr. (varmluft) i ca. 15 min.
Grønkålen dampes, skæres lidt ud og blandes med fetaosten og den skiveskårne røde peber.
Æggemassen blandes. Osten rives. Når tærtebunden er færdigbagt kommes grøntsagsfyldet på – herefter æggemassen og til sidst den revne ost. Bag tærten ved 160 gr. (varmtluft) i ca. 30 min til osten er gylden.
Kommentar:
Man kan bruge alle former for fyld på denne tærte, men husk hvis du ikke bruger fetaost skal du tilføje lidt salt til æggemassen.
This Post Has 0 Comments