Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Tærte med grønkål, fetaost og rød peber
Tærtedej/mørdej (nok til 2 stk.)
- 400 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk. salt
- 125 g smør
- 1,5 dl. god rapsolie
- 1,5 dl. koldt vand
Æggemasse
- 2 hele store æg
- 2,5 dl. Skyr 0,2%
- friskkværnet peber
Fyld
- 1 tyk skive fetaost
- 4 håndfulde grønkål
- 1 rød peber
- revet ost til toppen (vælg selv typen)
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr den i melet. Ælt olien i og saml dejen med det kolde vand – lidt efter lidt. Tag halvdelen af dejen fra og kom den i fryseren, så har du til en anden dag du får lyst til tærte.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den på den smurte tærteform. Sæt den i køleskabet i en times tid. Herefter bages tærten ved 160 gr. (varmluft) i ca. 15 min.
Grønkålen dampes, skæres lidt ud og blandes med fetaosten og den skiveskårne røde peber.
Æggemassen blandes. Osten rives. Når tærtebunden er færdigbagt kommes grøntsagsfyldet på – herefter æggemassen og til sidst den revne ost. Bag tærten ved 160 gr. (varmtluft) i ca. 30 min til osten er gylden.
Kommentar:
Man kan bruge alle former for fyld på denne tærte, men husk hvis du ikke bruger fetaost skal du tilføje lidt salt til æggemassen.
This Post Has 0 Comments