Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Jordbærmarmelade
Ingredienser til ca. 7 honningglas
4 bakker jordbær
1,1 kg sukker (stødt melis)
4 tsk. rød Melatin
Fremgangsmåde:
Skyl jordbærrene med stilken på. Fjern stilken og skær jordbærrene i skiver eller i kvarte stykker, afhængig af jordbærrenes størrelse.
Læg jordbærstykkerne lagvis med sukkeret i en gryde og lad den stå i en times tid (lunt) eller i 1 døgn (koldt), til sukkeret er helt smeltet.
Varm syltetøjet langsomt op. Når sukkeret er helt smeltet koges saften op i ca. 5 min.
Den røde Melatin blandes i lidt sukker med en gaffel og drysses ud over syltetøjet under omrøring.
Koges i ca. 2 min.
Skold glassene med varmt vand tilsat lidt Atamon. Marmeladen hældes i glassene. Start med at fordele jordbærstykkerne i alle glas og fyld derefter glassene op med saft.
Kommentar:
Man kan komme en hættefuld Atamon i saften så forlænger man holdbarheden, men det er ikke nødvendigt. Hvis man bruger rørsukker i stedet skal der måske mere sukker i, da det ikke søder helt så meget som stødt melis.
This Post Has 0 Comments