Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Jordbærmarmelade
Ingredienser til ca. 7 honningglas
4 bakker jordbær
1,1 kg sukker (stødt melis)
4 tsk. rød Melatin
Fremgangsmåde:
Skyl jordbærrene med stilken på. Fjern stilken og skær jordbærrene i skiver eller i kvarte stykker, afhængig af jordbærrenes størrelse.
Læg jordbærstykkerne lagvis med sukkeret i en gryde og lad den stå i en times tid (lunt) eller i 1 døgn (koldt), til sukkeret er helt smeltet.
Varm syltetøjet langsomt op. Når sukkeret er helt smeltet koges saften op i ca. 5 min.
Den røde Melatin blandes i lidt sukker med en gaffel og drysses ud over syltetøjet under omrøring.
Koges i ca. 2 min.
Skold glassene med varmt vand tilsat lidt Atamon. Marmeladen hældes i glassene. Start med at fordele jordbærstykkerne i alle glas og fyld derefter glassene op med saft.
Kommentar:
Man kan komme en hættefuld Atamon i saften så forlænger man holdbarheden, men det er ikke nødvendigt. Hvis man bruger rørsukker i stedet skal der måske mere sukker i, da det ikke søder helt så meget som stødt melis.
This Post Has 0 Comments