Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Jordbærtærte
Ingredienser til 2 tærter
Mørdej:
150 g hvedemel
150 g grahamsmel
200 g smør
100 g rørsukker
1 æg
Kagecreme:
2 æg
2 spsk. rørsukker
1 spsk. maizena
2 ½ dl mælk
1/4 stang vanilje
1 bakke jordbær
1 plade mørk chokolade – 70%
4-5 blade husblas og 1½ dl. frugtsaft (eller juice)
Fremgangsmåde:
Dag 1
Det kolde smør hakkes i melet med en kniv og det hele smuldres til det har en en jævn konsistens. Sukker blandes i og til sidst, ægget. Dejen æltes.
Tag halvdelen af dejen fra og læg den i fryseren, så er der dej til den næste tærte! Mørdejen afkøles i ca. 1 time.
Tryk dejen sammen med håndfladerne og beklæd formen. Tryk kanten godt fast. Lav nogle huller i dejen med en gaffel. Sættes i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. Tag formen ud og læg små 70% stykker chokolade på den varme tærtebund. Chokoladen ”køres” lidt rundt på overfladen så laget bliver ensartet. Brug evt. en pensel. Stil tærten til afkøling natten over.
Dag 2
Pisk æg, sukker sammen i gryden. Tilsæt maizena, mælk og vanille. Alt bringes til kogepunktet under stadig piskning. Cremen stilles til afkøling.
Når cremen er helt kold, lægges den på tærtebunden. Jordbærrene renses, skæres i skiver og lægges ovenpå cremen.
Husblasen udblødes i en kop med koldt vand i ca. 5 min. Tages op og smeltes i en kop i vandbad og røres i frugtsaften. Når saften er ved at stivne hældes den over jordbærrene.
Kommentar:
Husk at det kun er halvdelen af mørdejen du skal bruge – den anden halvdel lægges i fryseren til en anden gang du får lyst til at lave en tærte (med sukker).
Tærten serveres kold.
This Post Has 0 Comments