Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Jordbærtærte
Ingredienser til 2 tærter
Mørdej:
150 g hvedemel
150 g grahamsmel
200 g smør
100 g rørsukker
1 æg
Kagecreme:
2 æg
2 spsk. rørsukker
1 spsk. maizena
2 ½ dl mælk
1/4 stang vanilje
1 bakke jordbær
1 plade mørk chokolade – 70%
4-5 blade husblas og 1½ dl. frugtsaft (eller juice)
Fremgangsmåde:
Dag 1
Det kolde smør hakkes i melet med en kniv og det hele smuldres til det har en en jævn konsistens. Sukker blandes i og til sidst, ægget. Dejen æltes.
Tag halvdelen af dejen fra og læg den i fryseren, så er der dej til den næste tærte! Mørdejen afkøles i ca. 1 time.
Tryk dejen sammen med håndfladerne og beklæd formen. Tryk kanten godt fast. Lav nogle huller i dejen med en gaffel. Sættes i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. Tag formen ud og læg små 70% stykker chokolade på den varme tærtebund. Chokoladen ”køres” lidt rundt på overfladen så laget bliver ensartet. Brug evt. en pensel. Stil tærten til afkøling natten over.
Dag 2
Pisk æg, sukker sammen i gryden. Tilsæt maizena, mælk og vanille. Alt bringes til kogepunktet under stadig piskning. Cremen stilles til afkøling.
Når cremen er helt kold, lægges den på tærtebunden. Jordbærrene renses, skæres i skiver og lægges ovenpå cremen.
Husblasen udblødes i en kop med koldt vand i ca. 5 min. Tages op og smeltes i en kop i vandbad og røres i frugtsaften. Når saften er ved at stivne hældes den over jordbærrene.
Kommentar:
Husk at det kun er halvdelen af mørdejen du skal bruge – den anden halvdel lægges i fryseren til en anden gang du får lyst til at lave en tærte (med sukker).
Tærten serveres kold.
This Post Has 0 Comments