Elsker du dit eget rugbrød? Så prøv min opskrift med knækkede hvedekerner, hørfrø og evt. solsikkekerner. Surdejen er hele hemmeligheden.
Rødbederelish
Ingredienser nok til 1 stort glas
500 g rødbeder
1 løg
1 spsk. olie
1 dl. tørrede tranebær
1 dl. grøntsagsbouillon
1 dl. balsamico-eddike
1 dl. rørsukker
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skræl de rå rødbeder og skær dem i små firkanter og skær løget i små tern. (OBS: billedet viser hele rødbede-skiver!)
Svits rødbeder og løg i olien. Tilsæt tranebær og bouillon. Kog under låg i ca. 10 min. og tilsæt balsamico-eddike og rørsukker.
Kog dem derefter uden låg i 5 min. Smag til med salt og peber. Rødbederelishen kommes i et atamonskyllet rødbedeglas og afkøles.
Lav denne relish et par dage før den skal bruges, så smager tranebærrene mere igennem.
Serveringsforslag:
Brug den som tilbehør til f.eks. frikadeller eller leverpostej til frokostbordet eller andre retter hvor “surt” passer til.
Comments (0)