Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Marokkansk mandel-appelsinkage
Marokkansk mandel-appelsinkage
til 8 personer
45 g gammelt brød
200 g sukker
150 g mandler
1½ tsk bagepulver
Skal af 3 appelsiner
Skal af 2 citroner
4 hele æg
170 ml rapsolie
Sirup
Saften fra citrusfrugterne
100 g rørsukker
3 hele nelliker
2 kanelstænger
2 stjerneanis
Fremgangsmåde til marokkansk mandel-appelsinkage
Kør brød, mandler og sukker på en foodprocessor eller lignende. Tilsæt bagepulver og skal fra citrusfrugterne og kør igen til det bliver som mel. Tilsæt nu et æg ad gangen, og kør i ca. 10 sekunder. Hæld til sidst olien i massen, i en tynd stråle. Hæld kagedejen i en smurt springform og bag den ved 170 grader i 40 minutter.
Husk at grundig smøring af formen er vigtig. Smør indersiden af formen med koldt smør og hæld lidt mel i. Bank det overskydende mel ud af formen.
Sirup
Kom frugtsaft, rørsukker og krydderier i en gryde og lad det koge ind til en sirup (helst ikke for tyk).
Når kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen. Når springformen er kølet lidt af fjernes springformens ring og kagen vendes ud på et fad. Springformens bund fjernes forsigtigt. Den slipper hvis du har smurt den grundigt! Kagens overflade prikkes med en gaffel så der kommer en masse små huller. Vær omhyggelig med kanten hvor kagen er mest bagt.
Den kogte sirup hældes (igennem en sigte) over kagen, så den trænger ned i hullerne. Kagen pyntes med de glaserede krydderier og hvis den skal spises samme dag evt. et drys flormelis.
This Post Has 0 Comments