Skip to content

Specier med citron

Ingredienser nok til et par plader

½ polynesisk vaniljestang
eller 1 hel alm.

300 g hvedemel
225 g smør
125 g flormelis
1 citron – økologisk

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug nu en paletkniv til at mase vaniljekornene sammen med lidt flormelis. Det får kornene til at skille sig ad. Riv skallen af citronen.
Hvedemel, smør, flormelis og citronskal æltes sammen til en ensartet dej. Nu skal dejen formes til en lang pølse på ca. 6 cm. i diameter.
Pak pølsen ind i madpakkepapir og læg den i køleskab i en times tid. Herefter skæres pølsen i tykke skiver på ca 3/4 cm.
Småkagerne bages ved 180 grader i ca. 12-15 min. eller til de er let gyldne
Afkøles på bagerist og kommes i et tætsluttende glas eller en dåse.

 

brug revet skal fra 1 øko citron
Citroner – citroner – citroner

Kommentar

Citronspecierne kan holde sig i nogle uger, hvis de opbevares rigtigt. Man kan sagtens fryse dejen ned hvis man ikke vi lave småkager af hele portionen.
Opskriften har Mette Blomsterberg lavet – tak til den dygtige konditor!

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top