Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Stikkelsbær relish
Ingredienser til ca. 5 glas
500 g stikkelsbær, halverede
250 g coctailtomater
1 rød peberfrugt
125 g zittauerløg – ca. 3 små løg
3 cm frisk ingefær
2 øko appelsiner
2 dl. æbleeddike
1 dl. lys sirup
200 g sukker
2 tsk. salt
1 brev Melatin syltekrydderier
1 tsk. Melatin (syltning)
2 tsk. Atamon til skylning af glas
Fremgangsmåde:
Stikkelsbærrene nippes, renses og halveres. Cocktailtomaterne skæres i kvarte stykker og peberfrugten renses og skæres i små tern. Den friske ingefær skrælles og skæres i små tern. Skrællen på øko-appelsin rives af med et julienne-jern. (se billedet i pdf’en)
Pil og halver løgene og skær dem i halvtykke skiver. Herefter skoldes de i varmt vand og afdryppes.
Ingredienserne blandes og overhældes med eddike og sirup. Sukker og salt tilsættes. Kom syltekrydderierne i en tepose og læg den i gryden.
Massen bringes langsomt i kog og koger i ca. 10 min. Tag posen op.
Glassene skylles med kogt vand med Atamon.
Når massen har kogt færdig, og hvis man vil have en tykkere konsistens, kan man tilsætte 1 tsk Melatin (bland 1 tsk. sukker med pulveret inden det hældes i gryden). Den færdige relish hældes på de skoldede glas, som lukkes med det samme.
Kommentar:
Smager fortræffelig til fiskeretter og kylling hvor man har behov for ekstra krydderier og smag.
This Post Has 0 Comments