Vegansk Nøddepostej er en god ret som er rimelig mættende. Passer fint til en vegansk middag sammen med en god salat. Butterdejen får det hele til at hænge sammen. God til julemad!
Brombærmuffins med vanilje
Ingredienser til 12-14 muffins
200 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk. bagepulver
1 æg
150 g rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 vaniljestang (kornene)
3/4 dl. rapsolie
1½ dl. kærnemælk
1 håndfuld modne brombær
Fremgangsmåde:
12-14 hele brombær lægges til side – de skal ovenpå dejen bagefter.
Mel og bagepulver blandes. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og vaniljekorn i en skål, tilsæt olie og herefter kærnemælk. Bland det i melet. Kom forsigtigt brombærrene i dejen.
Dejen fordeles i de 12-14 forme, som evt. er smurt indeni med lidt olie.
Læg et brombær på toppen af hver muffin.
Bages i varmluftovn ved 160 gr. i 20-25 min. Afkøles på bagerist – eller serveres varme.
Kommentar:
Brombær kan erstattes med ribs, blåbær, hindbær eller andre former for frugt. Man kan også tilsætte et par spsk. hakket mynte. Det giver en frisk smag. Da der er grahamsmel i dejen bliver de dejligt sprøde når de er bagte. Hvis de mister sprødheden kan man sagtens varme dem på brødristeren.
De varme muffins kan serveres med fromage frais 0,2%, rørt op med lidt vanillesukker – eller flødeskum – eller vaniljeis.
This Post Has 0 Comments