Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Syltede grønne tomater med krydderier
Ingredienser til ca. 3 glas
1 kg grønne tomater
5 dl vand
5 dl æblecider-eddike
700 g rørsukker
2 stk kanelstang
1 håndfuld krydderier ex.
- kanelstænger
- kardemommefrø
- nelliker
- stjerneanis
- sorte peberkorn
- appelsinskal
Atamon til skylning af glas og konservering.
Fremgangsmåde
Har du mange små grønne tomater tilbage i haven som ikke har nået at modne på planten, kan du gemme dem som syltede grønne tomater. Et super tilbehør til mange retter for der er både sødme og bid i dem.
Hvis de er meget små kan du prikke dem nogle gange med en lille kagegaffel. Hvis de er større kan du blot halvere dem.
Rørsukker, vand og æblecider-eddike hældes i en gryde og koger til sukkeret er helt opløst. Tilsæt de krydderier du ønsker. Hvis du vælger nelliker og kanel bliver det lidt julet og passer rigtig godt som tilbehør til julens kødretter.
Tomaterne kommes i gryden og simrer i ca. 5 min. Hvis de skal være bløde skal de have lidt længere tid. Prøv dig frem.
Til sidst kommes en hættefuld Atamon i gryden.
Imens tomaterne simrer kan du skolde dine sylteglas med kogende vand og en skefuld Atamon.
Tomaterne tages op af gryden med en hulske og kommes i dine skoldede glas. Lagen og krydderierne skal fordeles så tomaterne er helt dækkede.
Efter min. 2 uger kan du smage på tomaterne og bedømme om de har suget nok væske og sukker til sig.
MEN var der mange små røde tomater kan du prøve denne opskrift.
This Post Has 0 Comments