Åse Boller eller fødselsdagsboller. Min norske veninde Åse's opskrift. Smager dejligt af kardemomme.
Hybenmarmelade med æble og vanilje
Ingredienser nok til 3 små glas
ca. 200 g rensede hyben
1½ æbler
½ dl vand
½ flækket vaniljestang
125 g øko-sukker
Saft af ½ øko-citron
Fremgangsmåde:
Skyl hybenfrugterne godt. Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske. Og jo, det er besværligt!
Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær dem i små tern.
Kog dine hyben og æbler møre i vandet.
Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud. Bland/smuldr vaniljekornene ud i sukkeret.
Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem.
Marmeladen skal virke lidt karamelliseret, når den er helt færdig.
Kom hybenmarmeladen på atamon-skoldede glas glas.
Kommentar:
Hvis man kommer en ½ vaniljestang i som ovenfor beskrevet bliver den fantastisk god, men man kan også nøjes med at bruge vaniljesukker.
Opskriften er lånt på www.jegelskermad.dk og der er brug æbler fra Tom Hansen i Esrum og hyben fra stranden i Dronningmølle.
This Post Has 0 Comments