Skip to content

Nemme havregrynsboller med solsikkefrø

Ingredienser til brød og boller

25 g. gær
7 dl. lunkent vand
1 spsk. honning
2 tsk. groft salt
2 spsk. go’ raps- eller olivenolie
200 g. grove havregryn
2 håndfulde solsikke- eller græskarkerner

100 g. rug-, spelt- eller grahamsmel
ca. 600 g. hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i det lunkne vand og der røres til det er opløst. Tilsæt honning, salt, olie og havregryn. Rør godt i dejen og kom solsikke- eller græskarkerner i. Nu skal den grove meltype tilsættes og derefter hvedemelet. Brug evt. en røremaskine med dejkroge og kør til dejen slipper kanterne.

Lad dejen hæve i ca. 1 timer eller til den har dobbelt størrelse. Læg dejen i forme (rugbrødsform) eller form dem til brød og boller.
Med denne portion blev det til en stor rugbrødsform og 8 små forme. Bages i varmluftsovn på ca. 225 gr.

Brød i de små forme skal have ca. 25 min. og den store form ca. 45 min.

Brød og boller skal være gyldne og hule når man “banker” på dem.

TIPS

Er du mere til boller der er frugt eller grønt i så brug denne opskrift.

havregrynsboller med solsikkefrø

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top