skip to Main Content

Nemme havregrynsboller med solsikkefrø

Ingredienser til brød og boller

25 g. gær
7 dl. lunkent vand
1 spsk. honning
2 tsk. groft salt
2 spsk. go’ raps- eller olivenolie
200 g. grove havregryn
2 håndfulde solsikke- eller græskarkerner

100 g. rug-, spelt- eller grahamsmel
ca. 600 g. hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i det lunkne vand og der røres til det er opløst. Tilsæt honning, salt, olie og havregryn. Rør godt i dejen og kom solsikke- eller græskarkerner i. Nu skal den grove meltype tilsættes og derefter hvedemelet. Brug evt. en røremaskine med dejkroge og kør til dejen slipper kanterne.

Lad dejen hæve i ca. 1 timer eller til den har dobbelt størrelse. Læg dejen i forme (rugbrødsform) eller form dem til brød og boller.
Med denne portion blev det til en stor rugbrødsform og 8 små forme.

Brød og boller skal være gyldne og hule når man “banker” på dem.

TIPS

Er du mere til boller der er frugt eller grønt i så brug denne opskrift.

havregrynsboller med solsikkefrø

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top