skip to Main Content

Åse Boller

Ingredienser til 24 stk.

½ liter varmet mælk
50 g gær

100 g smeltet smør
3 spsk. sukker eller honning
1 tsk. salt
15 kapsler kardemomme /stødes
1 helt (sammenblandet) æg

ca. 850 g hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren smuldres ned i den lunede mælk. Det smeltede smør, sukker, salt, stødt kardemomme og æg blandes i.

Hvedemelet tilsættes blandingen. For at hvedemelet ikke skal klumpe, drysses det igennem en si, lidt af gangen. Gem lidt af hvedemelet til æltningen og til når bollerne skal formes.

Dejen stilles til hævning i ca. 1 time . Når dejen har fået dobbelt størrelse slås dejen ned, bollerne formes og efterhæver på bagepladen. Der bliver til ca. 25 af denne portion.
Når varmluftsovnen er oppe på 200 grader sættes bollerne ind. Start med denne temp. i 10 min og skru ned til 175 grader
Bagetiden er ca. 25 min. i alt.

Kommentar

Bollerne er super til fødseldagsboller. Man kan bruge selvfølgelig bruge stødt kardemomme, men kardemommekapslerne giver en mere intens smag og duft til bollerne.

Dej til fødselsdagsboller
Dej til fødselsdagsboller eller som jeg kalder dem – Åse Boller
Åse boller med smør

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top