Elsker du dit eget rugbrød? Så prøv min opskrift med knækkede hvedekerner, hørfrø og evt. solsikkekerner. Surdejen er hele hemmeligheden.
Åse Boller
Ingredienser til 24 stk.
½ liter varmet mælk
50 g gær
100 g smeltet smør
3 spsk. sukker eller honning
1 tsk. salt
15 kapsler kardemomme /stødes
1 helt (sammenblandet) æg
ca. 850 g hvedemel
Fremgangsmåde
Gæren smuldres ned i den lunede mælk. Det smeltede smør, sukker, salt, stødt kardemomme og æg blandes i.
Hvedemelet tilsættes blandingen. For at hvedemelet ikke skal klumpe, drysses det igennem en si, lidt af gangen. Gem lidt af hvedemelet til æltningen og til når bollerne skal formes.
Dejen stilles til hævning i ca. 1 time . Når dejen har fået dobbelt størrelse slås dejen ned, bollerne formes og efterhæver på bagepladen. Der bliver til ca. 25 af denne portion.
Når varmluftsovnen er oppe på 200 grader sættes bollerne ind. Start med denne temp. i 10 min og skru ned til 175 grader
Bagetiden er ca. 25 min. i alt.
Kommentar
Bollerne er super til fødseldagsboller. Man kan bruge selvfølgelig bruge stødt kardemomme, men kardemommekapslerne giver en mere intens smag og duft til bollerne.
Er du mere til de sunde boller skal du prøve Boller med grønt.
Comments (0)