Kanelsnegle med kardemomme er gode til fryseren og uventede gæster. Store eller små - du bestemmer størrelsen.
Tærte med grønkål, fetaost og rød peber
Tærtedej/mørdej (nok til 2 stk.)
- 400 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk. salt
- 125 g smør
- 1,5 dl. god rapsolie
- 1,5 dl. koldt vand
Æggemasse
- 2 hele store æg
- 2,5 dl. Skyr 0,2%
- friskkværnet peber
Fyld
- 1 tyk skive fetaost
- 4 håndfulde grønkål
- 1 rød peber
- revet ost til toppen (vælg selv typen)
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr den i melet. Ælt olien i og saml dejen med det kolde vand – lidt efter lidt. Tag halvdelen af dejen fra og kom den i fryseren, så har du til en anden dag du får lyst til tærte.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den på den smurte tærteform. Bag tærten ved 160 gr. (varmluft) i ca. 15 min.
Grønkålen dampes, skæres lidt ud og blandes med fetaosten og den skiveskårne røde peber.
Æggemassen blandes. Osten rives. Når tærtebunden er færdigbagt kommes grøntsagsfyldet på, derefter æggemassen og til sidst den revne ost. Bag tærten ved 160 gr. (varmluft) i ca. 30 min til osten er gylden.
Kommentar:
Man kan bruge alle former for fyld på denne tærte.
Forslag til fyld 19. december 2024:
Flg. grøntsager skæres i tern.
Rød peber
Squash
Små tomater
Bladselleri
Rød / eller hvid spidskål
Svitses i lidt chiliolie tilsat revet eller presset ingefær.
Kom roquefort ost i små “klumper” ned i æggemassen i stedet for alm. ost.
Det giver en fantastisk smag.
Comments (0)