Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Rufler
Ingredienser til ca. 32 stk (2 plader)
50 gr. gær
8 dl. lunkent vand
2 dl. kærnemælk
1 spsk. honning
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld græskarkerner
500 gr. rugmel
400 gr. grahamsmel
100 gr. sigtemel
2 tsk. groft salt
evt. pynt:
græskarkerner, nigella, sesamfrø eller grove havregryn
Fremgangsmåde:
Bland gæren med det lunkne vand og tilsæt kærnemælken. Herefter tilsættes honning hørfrø og græskarkerner. Saltet blandes i melet. Mel blandes i væsken – det grove mel først. Til sidst tilsættes sigtemelet (så meget som dejen kan tage – den skal være rimelig sej).
Dejen hæver i skålen i ca. 2 timer. Efter hævetiden hældes dejklumpen ud på et melstrøet bord og deles med i 4 aflange stykker. Rulles lidt rundt i melet og skæres i trekanter. Efterhæver i ca. ½ time og pensles med æg og pyntes med græskarkerner. Bag ruflerne i en forvarmet ovn på 170 gr. i ca. 30 min. (varmlufts ovn) – til de er gyldne på overfladen.
Afkøles på bagerist.
Kommentar:
Ruflerne er meget velegnede til madpakken.
This Post Has 0 Comments