Skip to content

Havtorn marmelade

Ingredienser til 2-4 glas

250 g æbler
250 g rensede havtorn

250 g rørsukker
1-2 spsk. æblecidereddike
1 hel vanilje stang

1 tsk. melatin

Fremgangsmåde:

Skyl æbler og havtorn godt. Fjern kernehus fra æblerne og hak dem i tern. Lad skrællen blive på, det giver smag.
Kom sukkeret i en gryde sammen med vaniljen. (mas vanillen ned i sukkeret. Vend æblerne ned i sukkermassen og sæt gryden over ved middel varme. Kog massen op og lad det koge i 5 min. Tilsæt havtorn og kog i ca. 10 min , eller til æblerne er møre.

Purer evt. massen hvis du vil have en lind marmelade.

Tilsæt melatin (bland det med lidt sukker først) og giv det et kort opkog.
Den færdige marmelade hældes på skoldede glas, som lukkes med det samme.

Kommentar:

Havtorn er meget rig på C-vitamin, faktisk er der lige så meget i et bær som der er i en hel appelsin. MEN busken har skarpe torne, så pas på.

Man kan evt. lave marmeladen uden æbler, men det er med til at give en sødme til marmeladen. Vaniljen giver lige et ekstra pift.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top