Skip to content

Kronborgsild med grøntsagstern

Ingredienser til 1 stort glas

10 ferske sildefileter

Lage:

2 dl æblecider eddike
2 dl rørsukker
10 hele peberkorn
½ dl tomatpuré
1 tsk. allehånde
2 knuste laurbærblade
2 tsk tørret dild

Grøntsager i tern:

1 dl gulerødder
½ dl rød eller grøn peberfrugt
½ dl rødløg
½ dl blegselleri

Fremgangsmåde:

Fileterne skylles og drysses med salt på kødsiden. Lad dem trække i ca. 30 min. så noget af vandet drænes ud af sildene.

Lages blandes og koges op. Grøntsagerne tilsættes og koger med i lagen. Grøntsagerne skal være ”al dente”.

Skyl saltet af sildene, dup dem, skær dem i bidder og læg dem i et skoldet patentglas.
Lagen hældes over sildene og patentglasset lukkes.

Kommentar:

Sildene kan spises straks, men smagen bliver mere intens hvis man stiller dem i køleskabet 1 dags tid.
Første gang jeg lavede sildene skar jeg dem ikke ud i bidder, men lagde dem hele i et fad, men det er faktisk lettere hvis man bruger et glas og hvis man skærer sildene er i bidder.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top