Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Kronborgsild med grøntsagstern
Ingredienser til 1 stort glas
10 ferske sildefileter
Lage:
2 dl æblecider eddike
2 dl rørsukker
10 hele peberkorn
½ dl tomatpuré
1 tsk. allehånde
2 knuste laurbærblade
2 tsk tørret dild
Grøntsager i tern:
1 dl gulerødder
½ dl rød eller grøn peberfrugt
½ dl rødløg
½ dl blegselleri
Fremgangsmåde:
Fileterne skylles og drysses med salt på kødsiden. Lad dem trække i ca. 30 min. så noget af vandet drænes ud af sildene.
Lages blandes og koges op. Grøntsagerne tilsættes og koger med i lagen. Grøntsagerne skal være ”al dente”.
Skyl saltet af sildene, dup dem, skær dem i bidder og læg dem i et skoldet patentglas.
Lagen hældes over sildene og patentglasset lukkes.
Kommentar:
Sildene kan spises straks, men smagen bliver mere intens hvis man stiller dem i køleskabet 1 dags tid.
Første gang jeg lavede sildene skar jeg dem ikke ud i bidder, men lagde dem hele i et fad, men det er faktisk lettere hvis man bruger et glas og hvis man skærer sildene er i bidder.
This Post Has 0 Comments