Skip to content

Kryddersild med fennikel

Ingredienser til 1 stort glas

4-5 ferske sildefileter

Eddikelage:

2,5 dl æblecider eddike
225 g rørsukker
2 tsk. fennikelfrø
1 tsk. tørret grøn peber
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. hele nelliker
1 tsk. tørret persille
2 tsk. tørret dild
5 små laurblade

Grøntsager i tern:

50 g gulerødder
50 g selleri

Fremgangsmåde:

Fileterne drysses med salt og sukker og står på køl i et døgn.

Lagen blandes, grøntsagerne tilsættes og lagen koger indtil grøntsagerne er ”al dente”. Sluk og lad blandingen stå og trække i 5 min.
Imens skæres sildene i mundrette bidder.

Skold patentglasset med kogende vand. Sildestykkerne lægges i glasset og eddikelagen med grøntsagerne hældes over.

Kommentar:

Køkkenchefen Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro er ophavsmand til denne kryddersild. Jeg har ændret en smule i krydderisammensætningen og det kan du jo også gøre.

Sildene kan trække i nogen tid og har lang holdbarhed i køleskabet – men husk at bruge rent bestik når du tager af glasset.

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top