Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Kryddersild med fennikel
Ingredienser til 1 stort glas
4-5 ferske sildefileter
Eddikelage:
2,5 dl æblecider eddike
225 g rørsukker
2 tsk. fennikelfrø
1 tsk. tørret grøn peber
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. hele nelliker
1 tsk. tørret persille
2 tsk. tørret dild
5 små laurblade
Grøntsager i tern:
50 g gulerødder
50 g selleri
Fremgangsmåde:
Fileterne drysses med salt og sukker og står på køl i et døgn.
Lagen blandes, grøntsagerne tilsættes og lagen koger indtil grøntsagerne er ”al dente”. Sluk og lad blandingen stå og trække i 5 min.
Imens skæres sildene i mundrette bidder.
Skold patentglasset med kogende vand. Sildestykkerne lægges i glasset og eddikelagen med grøntsagerne hældes over.
Kommentar:
Køkkenchefen Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro er ophavsmand til denne kryddersild. Jeg har ændret en smule i krydderisammensætningen og det kan du jo også gøre.
Sildene kan trække i nogen tid og har lang holdbarhed i køleskabet – men husk at bruge rent bestik når du tager af glasset.
This Post Has 0 Comments