Brombærmuffins med vanilje

Ingredienser til 12-14 muffins

200 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk. bagepulver

1 æg
150 g rørsukker

1 tsk. vaniljesukker
1 vaniljestang (kornene)
3/4 dl. rapsolie
1½ dl. kærnemælk

1 håndfuld modne brombær

Fremgangsmåde:

12-14 hele brombær lægges til side – de skal ovenpå dejen bagefter.

Mel og bagepulver blandes. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og vaniljekorn i en skål, tilsæt olie og herefter kærnemælk. Bland det i melet. Kom forsigtigt brombærrene i dejen.
Dejen fordeles i de 12-14 forme, som evt. er smurt indeni med lidt olie.

Læg et brombær på toppen af hver muffin.
Bages i varmluftovn ved 160 gr. i 20-25 min. Afkøles på bagerist – eller serveres varme.

Kommentar:

Brombær kan erstattes med ribs, blåbær, hindbær eller andre former for frugt. Man kan også tilsætte et par spsk. hakket mynte. Det giver en frisk smag. Da der er grahamsmel i dejen bliver de dejligt sprøde når de er bagte. Hvis de mister sprødheden kan man sagtens varme dem på brødristeren.
De varme muffins kan serveres med fromage frais 0,2%, rørt op med lidt vanillesukker – eller flødeskum – eller vaniljeis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *