Grahamsboller

Ingredienser til 2 plader / 32 stk.

50 g gær
4 dl. vand
2 spsk. honning
6 dl. kærnemælk (afkølet)

200 g grahamsmel
100 g rugmel
3 tsk. salt
ca. 700 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i det lunkne vand og honningen opløses i blandingen. Tilsæt kærnemælk og salt.
De grove melsorter vejes af og blandes først i væsken. Herefter blandes hvedemelet i, lidt af gangen. Hvor meget hvedemel du skal bruge afhænger af temperaturen og fugtigheden i køkkenet, men gem lidt af hvedemelet til du skal forme bollerne.

Dejen hældes ud på et melstrøet bord og dækkes med et klæde. Dejen hæver ca. 1 time – eller til dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og formes til boller som sættes 4 x 4 på bagepladen som er beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på ca. 225 gr. og lad den komme op på sin max. temperatur (al. ovn). Imens efterhæver bollerne. Når ovnen er oppe på 225 gr. sættes bollerne ind i ca. 30 min. (afhænger af ovntype)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *