Skip to content

Græskarkernebrød og boller – langtidshævede

Ingredienser nok til 1 brød og 10 boller

20 g gær (eller mindre)
9 dl koldt vand
125 g græskarkerner
125 g solsikkekerner
1 håndfuld hørfrø
4 tsk salt
300 g grahamsmel/rugmel
800 g hvedemel
1 spsk olie, til skålen

Lidt hakkede græskarkerner som pynt

Fremgangsmåde

Dag 1

Gæren opløses i det kolde vand og salt, diverse kerner og grahams/rugmel blandes i. Nu blandes hvedemelet langsomt i med en røremaskine eller et piskeris med dejkroge. Dejen skal være smidig, glat og luftig.
Kom lidt olie i skålen inden du hælder dejen over i den. Sæt låg eller film over og sæt den i køleskab natten over.

Dag 2

Skålen med din dej tages ud af køleskabet og står i en times tid og bliver mindre kold.
Forvarm ovnen til 250 gr.
Fyld dejen i en stor rugbrødsform (ca. ½delen) og form resten af dejen med en ske dyppet i vand. Pynt brød og boller med let hakkede græskarkerner eller solsikkekerner.

Sæt ovnen ned på 225 gr. og bag bollerne i ca. 20 min og brødet i 30-40 min.

Græskarkerneboller

Varme boller med smør – uhmmm.

Kommentar

Opskriften er modificeret, men den store inspiration kommer fra Louise – en habil madblogger og madfotograf.

Vil du bage Madbrød i stedet? Det er hurtigt gjort….

 NY OPSKRIFT

Janne Aarre

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top