Er du lækkersulten er vafler hurtig at bikse sammen. Alle ingredienserne er næsten altid i skabet. Vaflerne er dejligt sprøde.
Græskarkernebrød og boller – langtidshævede
Ingredienser nok til 1 brød og 10 boller
20 g gær (eller mindre)
9 dl koldt vand
125 g græskarkerner
125 g solsikkekerner
1 håndfuld hørfrø
4 tsk salt
300 g grahamsmel/rugmel
800 g hvedemel
1 spsk olie, til skålen
Lidt hakkede græskarkerner som pynt
Fremgangsmåde
Dag 1
Gæren opløses i det kolde vand og salt, diverse kerner og grahams/rugmel blandes i. Nu blandes hvedemelet langsomt i med en røremaskine eller et piskeris med dejkroge. Dejen skal være smidig, glat og luftig.
Kom lidt olie i skålen inden du hælder dejen over i den. Sæt låg eller film over og sæt den i køleskab natten over.
Dag 2
Skålen med din dej tages ud af køleskabet og står i en times tid og bliver mindre kold.
Forvarm ovnen til 250 gr.
Fyld dejen i en stor rugbrødsform (ca. ½delen) og form resten af dejen med en ske dyppet i vand. Pynt brød og boller med let hakkede græskarkerner eller solsikkekerner.
Sæt ovnen ned på 225 gr. og bag bollerne i ca. 20 min og brødet i 30-40 min.
Varme boller med smør – uhmmm.
Kommentar
Opskriften er modificeret, men den store inspiration kommer fra Louise – en habil madblogger og madfotograf.
Vil du bage Madbrød i stedet? Det er hurtigt gjort….
This Post Has 0 Comments